Olie fra sunket skib på vej mod kysten

Olie fra sunket skib på vej mod kysten

Torsdag 14. marts 2019 kl: 15:09


En stor oliepøl på 10 x 1 kilometer er på vej mod den franske kyst efter at den italienske con-ro Grande America tirsdag eftermiddag sank i Biscayen, godt 180 sømil fra den franske kyst. Det franske miljøskib Argonaute er sendt til positionen for at bekæmpe olien på havet, og flere andre skibe er på vej.

Grande America medbragte 2.200 tons heavy fuel oil og 365 containere, hvoraf de 40 rummer farligt affald. Dertil kommer omkring 2.000 personbiler.

De franske myndigheder har slået alarm til the European Agency for Maritime Safety, har råder over et stående beredskab til oliebekæmpelse. Forholdende på ulykkesstedet er vanskelige, men hård vind og bølger op til 6 meters højde.

Ifølge franske beregninger vil olien nå land ved Bordeaux søndag eller mandag.

Grande America er på 27965 DWT og var undervejs fra Hamborg til Casablanca da ilden brød ud søndag. Efter den 26 mand store besætning og en enkelt passager forlod det brændende skib, udviklede det en stadig kraftigere slagside mod styrbord, delvist forårsaget af de store mængder vand som et bjærgningsfartøj overdængede skibet med i et forsøg på at slukke ilden.

Tirsdag eftermiddag kæntrede Grande America og sank på dybt vand.

Se video HER

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark