Dan-Bunkering sag vokser sig større

Dan-Bunkering sag vokser sig større

Fredag 13. september 2019 kl: 08:00


Folketingets Retsudvalg fik ikke de rigtige oplysninger, da de blev orienteret om det økonomiske omfang af sagen om Dan-Bunkering. Bagmandspolitiet (SØIK) regnede ikke rigtigt i første omgang og har nu hævet det samlede beløb til mere end 400 mio. kr.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) lovede at sætte skub i sagen om Dan-Bunkering, der er blevet beskyldt for at have forsynet Syrien med flybrændstof i strid med sanktionerne mod landet. Nu beklager han overfor Folketingets Retsudvalg, at de i første omgang i ikke fik de rigtige oplysninger.

De har hidtil fået at vide i to redegørelser fra Rigsadvokaten, at Danske Bank har underrettet SØIK om overførsler fra et russisk selskab til Dan-Bunkering på 342 mio. kr.
Men nu viser det sig, at SØIK ikke havde det hele med i første omgang. Det rigtige tal er derfor 423 mio. kr.

“Jeg finder det dybt utilfredsstillende, at myndighederne ikke har været i stand til at redegøre for håndteringen af sagen, og at vi derfor nu har modtaget tre redegørelser fra myndighederne om det samme faktum og forløb,” skriver justitsministeren i brevet til Retsudvalget.

Ifølge DR, der har kravet sagen frem, har Dan-Bunkering været involveret i mindst seks leverancer af flybrændstof til Syrien fra januar 2016 til maj 2017 i strid med sanktionerne mod landet.

Dan-Bunkering afviser at have brudt EU´s sanktkoner mod landet og er hverken sigtet eller tiltalt i sagen.

Redaktionen.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark