Orskov Yard overgår egne forventninger

Orskov Yard overgår egne forventninger
Lars Fischer, der overtog posten som adm. dir. 1. marts 2019 er godt tilfreds med resultatet i Orskov Yard.

Tirsdag 14. januar 2020 kl: 08:00


Orskov Yard kommer godt igennem regnskabsåret 2018/19 med en nettoomsætning på 577 mio. kr. og et resultat efter skat på 21 mio. kr., der var bedre end ventet, primært på grund af et højere aktivitetsniveau og dermed en bedre udnyttelse af værftets dok-kapacitet.

Det er tilfreds ledelse, der kan præsentere et resultat efter skat på 21 mio. kr., hvilket er tre gange så meget som resultatet for 2017/18 på 9 mio. kr. og et tilsvarende resultat året før. Resultatet kommer på baggrund af en stigning i nettoomsætningen fra 560 mio. kr. til 577 mio. kr.

“Offshore segmentet har stabiliseret sig efter flere års nedtur, hvor skibe nu bliver taget ud af oplæg, for efter et værftsophold enten at blive genindsat i markedet, søge mod vind-sektoren eller bygget om til en anden funktion. Samtidig fortsætter servicering af færger og fiskeriet med at være en betydelig del af vores aktivitet. Indenfor fiskeriet er det især de store danske, grønlandske og canadiske trawlere sammen med nogle af de norske fiskefartøjer der kommer til værftet for at få udført vedligeholdelses- og opgraderingsopgaver,” udtaler adm. dir. Lars Fischer og direktør Christiana Ørskov i en pressemeddelelse.

Orskov Yard tager hen over sommeren i mod den nye flydedok, der er under bygning i Tyrkiet, og forventes at blive taget i brug i slutningen af 2020.

“Dokken, som kan modtage skibe med en længde på op til 180 meter, bredde på 28 meter og en dybgang på 8,5 meter, er et godt supplement til værftets nuværende 3 dokke og vil give en kapacitetsudvidelse på 25-30%. Yderlig har vi, i tråd med den grønne omstilling, investeret i et stort mobilt landstrømsanlæg som kan levere 1200 kVA ved forskellige spændinger og frekvenser,” skriver direktionen.

Selskabet forventer “på trods af en skærpet konkurrence et positivt resultat for det kommende regnskabsår”, men specificerer det ikke nærmere.

“Her 3 måneder inde i det nye regnskabsår ser vi et fortsat højt aktivitetsniveau med mange spændende opgaver i ordrebogen, herunder installation af miljøforbedrende tiltag såsom Ballast Water Treatment Systemer, nye effektive fremdrivnings- og hjælpemotorer, Heat Recovery og landstrømsforbindelser,” udtaler Fischer og Ørskov.

Orskov Yard beskæftigede i regnskabsåret 2018/19 i gennemsnit 214 medarbejdere, hvilket er 17 flere end året før.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark