Ulovlig udledning koster bøde på 12 mio. kr

Ulovlig udledning koster bøde på 12 mio. kr
Arkivfoto.

Tirsdag 11. februar 2020 kl: 11:47


Brugen af en portabel pumpe til ulovligt at skille sig af med olie- og kemikalierester fra produkttankeren Topaz Express i havet ved Hawaii og efterfølgende forsøge at dække over ulovlighederne koster nu Bernhard Schulte Shipmanagement en bøde på 12 mio. kr.

Bernhard Schulte Shipmanagement erklærede sig mandag skyldig i at have overtrådt reglerne om forurening fra skibe og accepterede den største bøde, som nogensinde er givet for den type overtrædelse ved retten i Hawaii.

Den ulovlige udpumpning af urenset olie- og kemikalierester fra skibet fandt sted mellem maj og juli i fjor, hvor besætningsmedlemmer benyttede en portabel pumpe til at udlede spildevandet direkte i havet “uden at lede det igennem udstyr til forebyggelse af forurening,” fremgår det af dokumenter fra sagen.

Desuden indrømmede de involverede besætningsmedlemmer, at de ulovlige udledninger heller ikke var opført i skibets log, som krævet i loven, ligesom de ændrede en kopi af en elektronisk journal i et forsøg på at skjule, hvor meget spildevand, de havde udledt.

Ud over bøden må det familieejede tyske selskab acceptere en prøvetid på fire år, ligesom selskabet skal udarbejde en robust plan for overholdelse af miljøreglerne for alle 38 skibe, der anløber amerikanske havne.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark