Ny amerikansk advarsel til iranske skibe

Ny amerikansk advarsel til iranske skibe
11 iranske fartøjer kom i sidste måned tæt på ameriianske flådefartøjer. Foto: US Navy.

Onsdag 20. maj 2020 kl: 13:02


Hold jer mindst 100 meter væk fra vores krigsskibe. Kommer I tættere på, vil det blive opfattet en trussel, der giver os ret til forsvarsmæssige tiltag. Sådan lyder en ny udmelding fra den amerikanske flåde til skibe og både i Golfen. Iranerne nævnes ikke direkte, men advarslen synes rettet mod dem.

Udmeldingen fra den amerikanske flåde kommer efter præsident Trumps trussel i sidste måned om at åbne ild mod ethvert iransk skib, der måtte genere de amerikanske krigsskibe.

Trump reagerede dengang på en hændelse, hvor 11 iranske fartøjer sejlede meget sæt på amerikanske krigsskibe på en “farlig og provokerende måde”. Et af de iranske fartøjer sejlede således forbi et amerikansk kystvagtskib med blot 10 meters afstand.

Det er første gang, den amerikanske flåde direkte sætter afstand på - 100 meter - i forhold til hvor tæt andre skibe må komme, før de kan risikere en eller anden form for reaktion.

Ifølge en amerikansk embedsmand er afstandskravet ikke et udtryk for en ændring i det amerikanske militærs regler for, hvornår det vil gribe til våben.

Den amerikanske flådes kommando i Bahrain sagde i en erklæring, at udtalelsen - om afstandskravet - var “designet til at øge sikkerheden, minimere tvetydigheden og reducere risikoen for fejlberegninger.”

Den iranske regering svarende i sidste måned igen på Trumps trusler med en bemærkning om, at det var den amerikanske flåde, der havde begået fejl.
Og chefen for Irans Revolutionsgarde truede med at ødelægge amerikanske krigsskibe, hvis landets sikkerhed bliver truet i Golfen.

Kilde: gCaptain


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark