Kidnappede fra Maersk-chartret skib løsladt

Kidnappede fra Maersk-chartret skib løsladt
Nigerianske specialstyrker befriede 11 søfolk. Men otte blev kidnappet og først frigivet for få dage siden. Foto: Den nigerianske flåde.

Tirsdag 26. maj 2020 kl: 10:59


Otte søfolk, der blev kidnappet fra containerskibet Tommi Ritscher den 19. april er blevet frigivet. Skibet, der blev chartret af Maersk i april i fjor, befandt sig ud for Vestafrika, da det blev angrebet af pirater. Den bulgarske kaptajn var blandt de frigivne, oplyser landets udenrigsminister.

Der var nitten besætningsmedlemmer om bord på Tommi Ritscher, da det blev angrebet af pirater ud for Benin i Vestafrika, men 11 af dem undslap piraterne ved at låse sig inde i skibets citadel. De blev kort tid efter befriet af nigerianske specialstyrker.

Men de otte kidnappede er først blevet frigivet for få dage siden, oplyser Transeste Schiffahrt, der har skibet i management.
“De befriede søfolk har gennemgået helbredsundersøgelser og er ved godt mod i betragtning af den tid, de har været holdt i fangenskab,” tilføjer selskabet.

Det tyske selskab ønsker ikke at komme nærmere ind på de “operationelle detaljer omkring frigivelsen” og således heller ikke, hvad der - i givet fald - er blevet betalt i løsesum.

Containerskibet med en kapacitet på 4.957 teu lå for anker da angrebet fandt sted, og blev ifølge Tradewinds chartret af Maersk i april 2019 for en periode på mellem 10 og 17 måneder.Kaptajnen var den eneste bulgarer om bord. De øvrige frigivne kommer fra Rusland, Ukraine og Filippinerne.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark