Justitsministeren åbner for ny undersøgelse

Justitsministeren åbner for ny undersøgelse
Arkivfoto.

Torsdag 19. november 2020 kl: 13:07


Justitsminister Nick Hækkerup har i dag på et samråd i Folketingets Retsudvalg åbnet for en ny undersøgelse af sagen om den uopklarede mordbrand på Scandinavian Star, der dræbte 159 mennesker i april 1990.

Dansk politi gennemførte aldrig den tilbundsgående undersøgelse af Scandinavian Stars ejer- og forsikringsforhold, som ellers var deres opgave i forbindelse med efterforskningen efter katastrofen.

Dermed er det heller aldrig blevet afklaret, om der var et økonomisk motiv til forsikringssvindel. Dansk politis manglende undersøgelse blev vendt og drejet i en høring på Christiansborg i oktober, og det er nu baggrunden for justitsministerens initiativ.

“Der er flere, der har rejst de her spørgsmål om ejer- og forsikringsforholdene. Kunne man finde en ramme, hvor det kunne blive undersøgt, så vil jeg gerne medvirke til det,” sagde Nick Hækkerup på samrådet.

Ministeren vil nu indlede en drøftelse med Folketingets partier for at finde ud af, om der i givet fald er en bred opbakning til en ny undersøgelse - og hvordan den i givet fald så skal gennemføres.

“Man skal dog passe på med at foregøgle, at det vil føre til en opklaring af sagen eller gå ind i det med for høje forventninger til, hvad vi kan få ud af det,” tilføjede Nick Hækkerup.

“Ministeren skriver jo Danmarkshistorie med den åbenhed, som han viser i dag,” lød den rosende kommentar fra den radikale Jens Rohde.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der havde indkaldt til samrådet, takkede også ministeren og mente, at en ny undersøgelse “kan give dem, der har været berørt af det ro i sindet og bidrage til den helingsproces, som familiemedlemmerne til de døde går igennem”.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark