Oprydningen fortsat i gang på ONE Apus

Oprydningen fortsat i gang på ONE Apus
Hovedparten af containerne på ONE Apus er losset. Foto: Twitter/chippingmaster

Lørdag 20. februar 2021 kl: 10:00


Ti uger efter ONE Apus kom i havn i Kobe, Japan, efter historiens måske mest omfattende tab af containere, er skibet endnu ikke klar til afgang. Der er foreløbig fjernet 859 beskadigede containere fra skibet, men det er et langsommeligt arbejde.

I en opdatering til sine kunder skriver ONE, at containerskibet forventes at kunne forlade havnen i Kobe i midten af marts. Arbejdet med at fjerne de beskadigede containere har været besværliggjort af den meget usikre placering, som mange containere havde efter stormen på Stillehavet, hvor det rekordstore antal containere - 1.816 - blev tabt over bord.

Men nu forløber arbejdet med de sidste containere i et jævnt tempo, skriver ONE. Nye billeder af skibet viser, at hovedparten af containerne nu er losset.

Tab af containere i hårdt vejr fra de enorme skibe har ramt flere rederier siden efteråret.
Sidst er det gået ud over Maersk, der for anden gang på en måned blev ramt, da Maersk Eindhoven i den forgange uge tabte 250 containere i Stillehavet. En måned tidligere gik det ud over Maersk Essen, der tabte 750 containere i en storm på Stillehavet.

Kilde: Maritime Executive.Sådan så det ud på dækket, da ONE Apus ankom til Kobe, Japan, den 8. december i fjor.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark