Ny finansiel hjælp til nødlidende værfter

Ny finansiel hjælp til nødlidende værfter
Foto: MV Werften

Søndag 6. juni 2021 kl: 09:00


Den tyske regering har efter flere måneders forhandlinger godkendt en runde finansiel hjælp på samlet 285 mio. euro til MV Werften, der har skibsværfter i Wismar, Warnemünde og Stralsund. MV Werften har været truet af konkurs, siden driften blev suspenderet for 14 måneder siden under pandemien.

“Dette er en vigtig beslutning, der giver medarbejderne i regionen fortrøstning. Skibsværfterne har nu en chance for at komme gennem den pandemirelaterede krise,” udtalte den tyske økonomiminister, Peter Altmaier til regional tv-stationen NDR.

Hjælpepakken gives dels i form af sikrede lån på godt 214 mio. euro dels som et statsligt kaptalindskud på 70 mio euro. Som en del af aftalen har fagforeningerne accepteret en ca. 20 pct. reduktion af arbejdsstyrken. Det betyder, at 650 job forsvinder ud af de 3.000, der var beskæftiget på værftet inden pandemien i 2020.

Den økonomiske hjælp til det Genting-ejede værft skal bruges til efter-finansiering af ekspeditions krydstogtskibet Crystal Edeavor, der næsten er færdigbygget, og til finansiering af bygningen af Gentings første Global Dream-krydstogtskib, oplyser værftet.

Det 208.000 bt store Global Dream har været under bygning på værftet siden 2018, men der har ikke været meget gang i arbejdet i det seneste år. Skibet skal efter planen leveres til Gentings asiatiske krydstogtselskab, Dream Cruises, i 2022.

Kilde: Maritime Executive.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark