Søren Skou: “Forbyd traditionelt brændstof”

Søren Skou: “Forbyd traditionelt brændstof”
Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk.

Fredag 10. september 2021 kl: 13:30


Topchefen i Maersk, Søren Skou, opfordrer i et interview i Berlingske politikere verden over til at gøre op med, om der fortsat skal bygges skibe, der sejler på traditionelt brændstof. Brugen skal stoppe, hvis skibsfarten skal nedbringe CO2-udledningen, mener han.

Det vil vende op og ned på hele shippingbranchen, hvis politikerne som Søren Skou foreslår sætter en deadline for brugen af traditionelle brændstoffer på skibe

“I bilindustrien taler man om, at der kommer et tidspunkt, hvor man ikke kan købe en benzindreven bil. I shipping skal vi også tale om, hvornår det ikke længere er muligt at bestille et skib drevet med traditionelt brændstof,” siger Søren Skou til Berlingske.

Skibsfarten tegner sig for ca. tre pct. af klodens samlede CO2-udledning og udfordringerne er enorme, hvis denne udledning skal fjernes. Nye CO2-neutrale brændstoffer skal i spil og Maersk er gået i spidsen ved for nylig at have bestilt otte store containerskibe, der skal sejle på e-metanol. Selvom der fortsat er usikkerhed omkring leveringen det mere klimavenlige brændstof.

Skou erkender da også, at der er masser af udfordringer ved at stoppe brugen af konventionelle brændstoffer.

“Jeg kan ikke sige præcist, hvornår den dato er, hvor vi skal gøre det. Men vi er nødt til at gøre det forbudt på et tidspunkt. Hvis verden gerne vil stoppe det her, må det også komme til shipping,” siger Søren Skou til Berlingske.

Kilde: Berlingske


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark