Danmark sender endnu en fregat på mission

Danmark sender endnu en fregat på mission
Foto: Wikipedia

Mandag 10. januar 2022 kl: 13:24


Den danske regering har med bred opbakning fra Folketingets partier besluttet at sende fregatten Peter Willemoes på patruljering i Østersøen sammen med Natos stående flådestyrke. Det sker som et svar på Ruslands styrkeopbygning i og omkring Ukraine.

Oplysningen blev givet af forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod, efter at de mandag formiddag deltog i et fortroligt møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

”Vi har en meget alvorlig situation omkring Ruslands opbygning af tropper til grænsen til Ukraine. Det truer europæisk sikkerhed”, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod, ifølge Berlingske Tidende, efter mødet i nævnet.

Ud over at afsende den tungt bevæbnede fregat, sender Danmark også fire F16-fly til de baltiske lande, for at styrke Natos luftmission i Baltikum.

Fregatten Peter Willemoes har været i aktiv tjeneste i Søværnet siden 2013. Den 139 meter lange fregat er bygget på sammen platform som fregatten Esbern Snare, der lige nu er udsendt på piratjagt i Guineabugten, men den er tungere bevæbnet og er udstyret med mere avanceret elektronik.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark