Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen

Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen
Foto: Wikipedia

Mandag 17. januar 2022 kl: 09:05


NATO sender et tydeligt signal til Rusland om, at alliancen er parat til at forsvare sine medlemmer og allierede i Østersøområdet. Der sker lige nu ved, at det store hollandske kommandoskib HNLMS Rotterdam er sejlet ind i Østersøen.

HNLMS Rotterdam er flagskib i NATOs stående styrke, SNMG1, og har siden weekenden patruljeret tæt på Bornholm, Polen og de baltiske lande.

NATOs stående styrke bliver om kort tid forstærket med endnu et krigsskib, den danske fregat Peter Willemoes, som regeringen har sendt på havet for at understrege den danske forsvarsvilje og solidaritet med de NATO-lande og allierede der lige nu er under pres fra russisk side.

NATO-kilder siger den svenske avis Aftonbladet, at HNLMS Rotterdams operation i Østersøen var planlagt, men det kan også tolkes som, at NATO forsøger ikke at puste yderligere til ilden.

Den svenske regering er meget bekymret over den sikkerhedspolitiske situation i Østersøen, hvor Rusland i sidste uge forstærkede Østersøflåden med tre landgangsfartøjer, og en situation, hvor tre droner pludselig svævede over tre svenske atomkraftværker samtidigt.

HNLMS Rotterdam har plads til mere end 600 fuldt udrustede soldater inklusive tunge våben og køretøjer, samt et stort helikopterlandingsdæk.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark