APM Fonden sender 320 mio. til Zero-center

APM Fonden sender 320 mio. til Zero-center
Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden. Arkivfoto.

Torsdag 23. juni 2022 kl: 09:55


Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping modtager ny trecifret million-donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 400 mio. kr. fra Fonden var grundlaget for etableringen. Nu følger 320 mio. kr., der skal bidrage til den videre drift.

Efter de to første år er det lykkedes for det grønne center at tiltrække en lang række partnere fra bl.a. shipping og energisektoren, der deltager i udviklingen af en grøn omstilling af skibsfarten.

I en kommentar i anledning af donationen siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden:

“Den maritime industri har en forpligtelse til at udvise handlekraft og aktivt drive udviklingen af en CO2-neutral fremtid. De store udfordringer forudsætter samarbejde og risikovillighed.

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har i løbet af kort tid formået at skabe et globalt samarbejde og tiltrække stærke partnervirksomheder, der alle bidrager til en effektiv omstilling. 

Centeret bærer min fars navn Mærsk Mc-Kinney Møller, og centerets visionære partnere, der kommer fra alle hjørner af det maritime økosystem, deler tilgangen om rettidig omhu i arbejdet med at løse en af menneskehedens største udfordringer.”

Den adm. direktør Bo Cerup-Simonsen erklærer sig på centrets vegne “ydmyg og beæret over den støtte og tro” som A.P. Møller Fonden har vist centret.

“De to donationer på i alt 720 mio. kr. giver os muligheden for at fortsætte som en selvstændig drivkraft for omstillingen, udvikle vores team og fortsat accelerere de løsninger, der er de bedste for planeten på langt sigt,” siger han.

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping beskæftiger omkring 100 medarbejdere og har foreløbig indgået 24 strategiske partnerskaber med store rederier, energiselskaber og andre leverandører til den maritime industri.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark