Fagforening engagerer sig i havvind

Fagforening engagerer sig i havvind
Arkivfoto.

Onsdag 23. november 2022 kl: 10:57


En speciel arbejsgruppe under fagforeningen ITF - International Tranport Workers Federation - vil nu på dansk initiativ sætte gang i en dialog, der skal sikre ordentlige arbejdsvilkår inden for offshore vindfarme, der er det hurtigst voksende område i den maritime sektor, skriver Metal Maritime.

I Danmark og de andre lande i Nordeuropa, hvor vindenergi allerede er en udbredt og fremtidig planlagt energikilde, er der allerede overenskomster og industriaftaler på plads.

”Men i mange andre lande er konstruktionen og etableringen af offshore vindmølleparker først lige begyndt. Og der er fagforeningerne endnu ikke involveret. De står noget tøvende overfor den nye industri, ligesom de er usikre overfor de forandringer i job og uddannelse, som vind industrien vil medføre,” siger Ole Philipsen, formand for Metal Maritime, og tilføjer:

”I flere lande er der problemer med, hvilke organisationer, der dækker offshore vindområdet.”

ITF afholdt i sidste uge en række ledelsesmøder i Zagreb – herunder også det første møde i ITFs nyetablerede Offshore Wind Sub Group (OWG), der er en speciel arbejdsgruppe under ITF Offshore Task Force (OTFG), hvor Ole Philipsen er formand.

”Det er vigtigt, at arbejdsbetingelser, uddannelse, omskoling, arbejdsmiljø og lønniveauer fra starten er oppe på nationale- og ITF-standarder. Det skal sikres via overenskomster og industriaftaler med de store operatører inden for vindmølleparker,” understreger Ole Philipsen.

Den nedsatte arbejdsgruppe OWG, der har deltagelse fra Storbritannien, Australien, USA, Norge, Sverige, Tyskland, Nederlandene og Danmark, skal nu sammen med ITF´s maritime afdeling udarbejde en arbejdsplan for de kommende to år, der skal være klar, når arbejdsgruppen mødes i Danmark i januar.

Kilde. Metal Maritime.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark