Fokus på grøn omstilling på kinesisk søfartsmesse med dansk islæt
Toppen af Det Blå Danmark deltager i øjeblikket i den store kinesiske søfartsmesse Marintec, hvor erhvervsminister Morten Bødskov holdt tale som medvært ved åbningen mandag. Også Danske Rederier, Danske Maritime og flere danske maritime virksomheder deltager i messen, der forventes at få 70.000 besøgende.
Erhvervsminister Morten Bødskov er spydspids i den danske delegation på Marintec China 2023 i Shanghai, der er en af verdens største og mest toneangivende maritime begivenheder.
”Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri, og derfor har jeg taget imod invitationen til at være medvært ved Marintec China. Jeg ser det som et skulderklap til vores ambitiøse rederier og teknologisk stærke udstyrsleverandører, der står klar med de innovative løsninger, som kan bidrage til at få skibsfarten i mål med den grønne omstilling. Samtidig betyder situationen i en verden med globale spændinger, at vi skal indrette os på en måde, hvor vi beskytter danske og europæiske interesser. Den balancegang står vores virksomheder midt i, og som erhvervsminister er jeg til stede for at støtte dem,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.
Danske Maritimes adm. dir. Jenny Braat peger på, at den danske maritime industri er blandt de førende i verden på nye løsninger og teknologier, der kan hjælpe skibsfarten til at nå i mål med den grønne omstilling.
“For Danmark har væksten og innovationskraften i den maritime industri en stor betydning. Udstyrsproducenter, værfter, skibsdesignere og serviceleverandører skaber arbejdspladser i alle hjørner af kongeriget, og vi knokler benhårdt på både at styrke vores i forvejen markante globale position og på at blive det næste helt store eksporteventyr for Danmark,” siger Jenny Braat, der glæder sig over opbakningen fra erhvervsministeren til den danske maritime industri.
Også Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier er tilfreds med ministerens fokus på skibsfarten.
“Vi har i dansk skibsfart for længst sat kursen mod en klimaneutral fremtid, men vi skal have hele verden med. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skubbe på, så vi kan få den nødvendige internationale klimaregulering af skibsfarten på plads hurtigst muligt. Det vil være en gevinst selvfølgelig for klimaet, men også for de danske rederier, der viser vejen, og dermed er med til at gøre grøn omstilling til en god forretning,” siger Anne H. Steffensen.
Danske udstyrsvirksomheder beskæftiger ifølge Erhvervsministeriet flere end 5.000 mennesker i Kina, og branchens eksport til landet ligger på omkring 4 mia. kr. Det gør landet til det tredjestørste marked for dansk maritimt udstyr.
Danske Maritime har på Marintec China 2023 indgået et Memorandum of Understanding om samarbejde og erfaringsudveksling med China Institute of Marine Technology and Economy Center (CIMTEC).
-emte