Skoleskibet Georg Stages bevilling til to årlige togter udløber med udgangen af 2023. Derfor vil Stiftelsen Georg Stages Minde, der står bag skoleskibet, nu evaluere og offentliggøre de opnåede resultater med dobbelttogterne.
”Vi fik en bevilling til dobbelttogt i 2022 og 2023, og jeg mener, det er vigtigt, at vi dokumenterer, hvad samfundet får for pengene”, siger Asser Amdisen, direktør i Stiftelsen Georg Stages Minde.
Evalueringen skal blandt andet se på optagelsestal, gennemførelsesprocent, og undersøge om der er geografisk balance i rekrutteringen af elever.
Evalueringen vil også se på Skoleskibets ophold i danske havne, hvor tilstedeværelse, havneaktiviteter og åbent skib fungerer som en flydende reklamesøjle for rekrutteringen til Det Blå Danmark.
Evalueringen forventes offentliggjort til juli.
”Georg Stage oplever en enorm efterspørgsel på vores elever fra arbejdsgiverne i Det Blå Danmark, og vi vil gerne komme dem i møde ved at gøre dobbelttogtet permanent. Det kræver dog politisk velvilje”, siger Asser Amdisen.
Skoleskibet Georg Stage er på finansloven sikret ét årligt togt, men da uddannelsen ombord tager 20 uger, kan skibet sejle to gange om året. Eleverne bliver uddannet til ubefarne skibsassistenter, det første trin på en karrierevej til søs. På hvert togt er der plads til 63 unge.
Fakta
- Stiftelsen Georg Stages Minde er en privat fond, som siden 1882 har drevet skoleskib og givet uddannelser til søs.
- Dobbelttoget koster 8 millioner kroner på finansloven. Det kan gøres så relativt billigt, fordi stiftelsen også modtager donationer fra fonde og private.
- 70% af eleverne har enten afbrudte eller ingen uddannelser bag sig ved togtstart.
- 99,5% af Georg Stages elever er i arbejde eller uddannelse syv kvartaler efter endt togt, ifølge Uddannelses-og Forskningsministeriets tal.