Sæson for hornfisk
Der er mange gode grunde til at spise hornfisk. De er i sæson, de smager skønt og så har de adskillige sundhedsfremmende kvaliteter.
Den karakteristiske fisk med de grønne ben og lange snude er en middelfed fisk som er rig på mineralet selen. Selen hjælper til at understøtte sædproduktionen. Dertil kommer et højt proteinindhold, n-3 fedtsyrer og jod.
“Ny forskning viser, at det netop kan være et våben imod uønsket barnløshed, både hos kvinder og mænd”, siger læge og ernæringsekspert Arne Astrup til dr.dk.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne og børn spiser 200-300 gram fisk om ugen samt at man varierer mellem fed og mager fisk.
Preben Vestergaard Hansen, kandidat i human ernæring fra Professionshøjskolen Metropol og ernæringsekspert på Lev Nu, anbefaler kraftigt hornfisken:
“Det er altid en god ide at spise efter sæson. Hornfisk hører til gruppen mellemfede fisk (mellem 2 og 8 g fedt pr 100 g) med et indhold på ca. 3 gram fedt/100 gram. Den har et højt proteinindhold 22 gram/100 fisk som er let fordøjeligt”, siger Preben Vestergaard Hansen.
Han tilføjer, at fiskebranchen bør gøre opmærksom på at det er fiskesæson, ligesom at vi automatisk ved når det er tid til Samsø kartofler og jordbær.
På http://fiskebranchen.dk/ kan du hente inspiration til hvordan man kan tilberede hornfisken på en sund og lækker måned. Det gælder såmænd også mange andre fisk.
Kilde: dr.dk