SEAS-NVE køber havmøllepark af E.ON
SEAS-NVE, Danmarks største andelsejede energiselskab, køber en 80 procent aktieandel i havmølleparken Rødsand 2 af E.ON. Handlen værdisætter havmølleparken til 3,5 milliarder kroner og SEAS-NVE betaler 2,8 milliarder kroner for 80 procent af aktierne i Rødsand 2.
”Det er en historisk handel for SEAS-NVE. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på SEAS-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.ON drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning”, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand, SEAS-NVE.
SEAS-NVE underskrev i går en købsaftale med E.ON om overdragelse af en af Danmarks største havmølleparker, Rødsand 2. Transaktionen har en værdi af 2,8 milliarder kroner, og gennemføres som en aktiehandel, hvor SEAS-NVE køber 80 procent af aktierne og E.ON beholder 20 procent af aktierne i Rødsand 2. E.ON skal fortsat servicere og vedligeholde havmølleparken.
Transaktionen skal godkendes af Energistyrelsen og EU konkurrencemyndighederne. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet. Det fortsættende selskab bag Rødsand 2 aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i SEAS-NVE koncernen.
Rødsand 2 er en af Danmarks største havmølleparker. E.ON påbegyndte byggeriet i foråret 2009, og havmølleparken gik i drift i august 2010. Rødsand 2 ligger syd for Lolland, og SEAS-NVE deltog i 2009 i udførelsen af landføringsanlægget, der sikrer, at den producerede el problemfrit føres ind i elnettet i Østdanmark.
”Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale med SEAS-NVE, der er Danmarks største andelsejede energiselskab, og som nu har opnået en ejerandel i et verdensklasse aktiv indenfor vedvarende energi i deres eget forsyningsområde”, siger Klaus Schäfer, der er finansdirektør i E.ON.
Rødsand 2 ligger mellem Lolland og den tyske ø Femern, og er en af de største havmølleparker i Danmark. Med en kapacitet på 207 MW leverer vindmøllerne årligt ren, vedvarende energi svarende til forbruget i 200.000 danske husstande.
Kilde: SEAS-NVE