Blue Water Shipping bekræfte ansættelse af dømt rocker på Aarhus Havn
Et fuldgyldigt medlem af Hells Angels med mere end 20 års fængselsstraffe bag sig - bl.a. for alvorlig narkokriminalitet - blev anvist af Havnearbejdernes Klub - og fik ansættelse på Aarhus havn, bekræfter Blue Water Shipping overfor Finans.
Det var Maersk, der først meldte ud om rocker-problemer på Aarhus havn i historier bragt af Finans og Berlingske. Nu melder Blue Water Shipping sig også på banen, skriver Finans.
Virksomheden fik i 2018 anvist et fuldgyldigt medlem af Hells Angels af Havnearbejdeernes Klub på Aarhus Havn.
Den pågældende havde afsonet i alt 20 års fængsel for bl.a. handel med hård narko og for at have været hjernen bag et skudattentat på en McDonalds-restaurant i Aarhus, skriver Finans.
På spørgsmålet fra Finans om, hvordan Blue Water Shipping kunne finde på at ansætte en medarbejder med en sådan straffeattest, svarer kommunikationschef Jan Hjortlund:
“Vi har en lokalaftale med 3F Havnearbejdernes Klub, der omfatter alle opgaver omkring lastning, lodsning og kørsel på havnen. Den tilskriver, at alt mandskab – løst og fastansatte – på det område anvises igennem klubben. Vi benytter således de havnearbejdere, vi får anvist”.
Han ønsker ikke at udtale sig yderligere og det er ikke lykkedes for Finans at få en kommentar fra Havnearbejdernes Klub.
Det var Maersk, der var med til at sætte alvorlige spørgsmålstegn ved sikkerheden i Aarhus Havn, med en formodning om, at op mod 30 fuldtids- eller løstansatte i APM Terminals enten er fuldgyldige medlemmer eller har tilknytning til rockergrupper.
Den historie blev oprullet af både Finans og Berlingske og fik flere politikere til at kræve sikkerhedsforanstaltningerne på havnene skærpet.
De enorme containerskibe er blevet en foretrukken transportform for de sydamerikanske narkobander, der smugler tonsvis af bl.a. kokain til Europa.
Således gjorde politiet i Rotterdam i midten af juli den største afsløring af forsøg på kokainsmugling til Holland, da de fandt en container lastet med otte tons kokain på et Maersk-ejet containerskib.
Men Maersk står ikke alene med problemet. Også containerskibe fra MSC og andre rederier er blevet brugt til narkosmugling.
—emte