Fayard har åbnet sit lærlingeværksted
Efter et par travle måneder står Fayards nye lærlingeværksted på værftet i Munkebo nu klar. Målet med værkstedet er at bygge en stærkere bro mellem erhvervsuddannelserne og de praktiske kompetencer i den maritime serviceindustri.
"Vores hovedmål er at styrke og forbedre uddannelsesforløbet for såvel nuværende som kommende lærlinge. Vi ønsker, at de i højere grad kan omsætte teoretisk viden til praktiske færdigheder på Fayard, så de i endnu højere grad er klar til at indgå i det daglige arbejde”, siger Bjørn Wienigk, projektleder og lærlinge-ansvarlig hos Fayard.
”Samtidig ser vi det som en chance for at styrke vores samarbejde med erhvervsskolerne og vores samarbejdspartnere, ligesom det kan give os muligheden for at tage endnu flere lærlinge ombord i fremtiden", siger Bjørn Wienigk.
Den nye indsats vil primært fokusere på praktisk undervisning inden for forskellige discipliner, hvor lærlingene arbejder med typiske Fayard opgaver og materialer. Blandt andet vil Fayards lærlinge få en grundig introduktion og forståelse for maritim teori, skibskendskab, tegningslæsning, arbejdssikkerhed og miljøforhold og dermed skabe en bredere forståelse på tværs af faggrupper.
Lærlingeværkstedet er designet til at supplere erhvervsskolernes uddannelsesforløb med relevante kompetencer og dermed styrke overgangen fra uddannelse og teori til det praktiske arbejde på Fayard.
Forløbene sættes herefter som udgangspunkt i gang for Fayards lærlinge, når de er begyndt på 2. grundforløb.
”På 2. grundforløb har de intet maritimt haft. Det får de så herude - så de kan finde rundt på et skib inden de kommer i produktionen. Der lærer også noget om sikkerhed og miljø, og praktisk træning omkring, hvordan man opfører sig på en arbejdsplads. De er jo kun en 17-18 år, så de skal lige guides sig lidt i den rigtige retning”, siger Bjørn Wienigk til Maritime Danmark.
Ud over dets primære opgave, er det også ambitionen, at lærlingeværkstedet kan bruges som en introduktion for nuværende folkeskoleelever i forbindelse med erhvervspraktik og lignende.
Fayard er en familieejet virksomhed, grundlagt af Andersen-familien i 1916, og drives i dag af tredje og fjerde generation. Værftet servicerer årligt omkring 130 skibe, og beskæftiger i gennemsnit 500 medarbejdere på årsbasis.