Søværnets historie i tusindvis af billeder
Forsvarets online billedgalleri, forsvarsgalleriet, er udvidet med 45.000 billeder og indeholder nu en næsten komplet fotosamling fra Søværnets historie. Oprindeligt kommer de mange fotos fra Marinens Bibliotek og Orlogsmuseet og er derfor hovedsageligt motiver fra hele søværnets historie.
Niels Juel kommandooverdragelse 2014.
”Jeg arbejder primært med flådens historie, og det er en enorm ressource af fotos, der er tilgængelig. Du kan dykke ned i det og finde fotos af et bestemt skib eller en bestemt stabelafløbning som et supplement til de skriftlige kilder”, siger museumsinspektør Jakob Seerup, der som en af Danmarks førende militærhistorikere, kender samlingen fra før den blev lagt ind under forsvarsgalleriet og bruger den næsten dagligt.
Lynhurtige missiltorpedobåde, Niels Juel under bombardement af tyske stukabombere 29. august 1943 og søslaget ved Helgoland i 1864,er blandt motiverne, der kan findes i de 45.000 fotos, som nu kan downloades fra forsvarsgalleriet.
Blandt de nye billeder er en stor samling af gamle kort fra det Kongelige Garnisonsbibliotek, hvor man f.eks. kan finde oversigter over de fleste store slag i Napoleonskrigene og detaljerede tegninger af danske og udenlandske fæstninger helt tilbage til 1700-tallet.
I forvejen er der over 100.000 fotos i forsvarsgalleriet, der primært er fra de sidste 10-15 års aktiviteter i Forsvaret. Heraf er 15.000 offentligt tilgængelige. Alle billeder fra forsvarsgalleriet.dk er til fri afbenyttelse, mod at man nævner fotografens navn, hvis det er angivet.
Billeder hvor ansigter er tydelige, må ikke anvendes for at reklamere for kommercielle produkter eller til politiske budskaber. Læs mere om regler for anvendelse HER
Kilde: Forsvaret