Torm kan være tæt på redning
I shippingkredse har rygter om, at en endelig løsning var på plads svirret i lang tid. Der er dog ikke kommet noget konkret frem. Torm selv har været tavs. De sidste underskrifter fra skibsejere og banker skal til, før Torms medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kan ånde lettet op.
Den sidste forhindring har været uenighed med et par skibsejere om, hvor store aktieposter de skal have for at sænke skibslejen til et tåleligt niveau for Torm. Der skulle kun mangle ganske lidt af papirarbejdet nu, hvilket peger mod, at tavsheden fra Torm og bankerne vil blive brudt snart.
En af Torms hovedbanker, Nordea, har haft en vigtig rolle i forløbet. Flere banker ønsker, på grund af de vanskeligheder mange rederier befinder sig i, helt at afvikle deres shippingudlån, herunder franske Société Générale. Den kinesiske eksport-import bank China Exim har også været meget betænkelig ved at lave en aftale.
Nordea har sammen med Danske Bank og Danmarks Skibskredit stået i spidsen for at finde en løsning, der bevarer Torm som selvstændigt rederi, men på bankernes og skibsejernes hænder. Torm har hele 14 banker og 20 skibsejere, der har skullet blive enige.
Ifølge Berlingske Business’ oplysninger er det dog lykkedes at få de sidste af de udenlandske banker med på planen de seneste uger, men en endelig aftale er så trukket i langdrag på grund af utilfredshed med de kommende ejerandele blandt nogle af skibsejerne.
Rygterne om en snarlig redningsaftale for Torm nåede tilsyneladende også aktiemarkedet i går, hvor Torm-aktien uden nyheder steg ti procent til kurs 2,75. Det er den højeste kurs siden starten af april, og giver Torm en børsværdi på 200 millioner kroner.
Torm udsendte torsdag formiddag en pressemeddelelse der bekræfter, at rederiet fortsat forhandler med 'relevante interessenter' om en langsigtet finansiel løsning.
"På baggrund af nogle artikler i de danske medier i dag ønsker Torm at genbekræfte, at der stadig pågår forhandlinger med relevante interessenter om en langsigtet, finansiel løsning. Indholdet af disse forhandlinger er i tråd med de hovedprincipper, som blev kommunikeret på Selskabets ordinære generalforsamling den 23. april. Torm vil udsende en selskabsmeddelelse, når en aftale bliver indgået", hedder det i meddelelsen fra Torm.
Kilde: Berlingske Business / Torm