Danmark søger genvalg til IMO´s rådgivende organ
Danmark har siden 2001 været medlem af FN´s Internationale Søfartsorganisaiton IMO - og sådan skulle det gerne fortsætte. Det var baggrunden for en reception, der blev afholdt fredag af Danske Rederier for at markere Danmarks kandidatur forud for afstemningen, der finder sted 1. december.
Danske rederiers adm. direktør, Anne H. Steffensen, fremhævede over for de fremmødte ambassadører og andre repræsentanter for mange af de 175 medlemslande i IMO, at Danmark, som et grønt foregangsland også indenfor skibsfarten, vil arbejde hårdt for at skabe de nødvendige resultater, så den globale skibsfart kan komme i mål med den ambitiøse målsætning om at blive klimaneutral i 2050.
”Vi har brug for at skabe resultater og træffe de nødvendige beslutninger i IMO, så vi i 2025 kan få vedtaget og i 2027 starte implementeringen af den internationale regulering, der skal til for at gøre ambitionen om klimaneutral skibsfart i 2050 til virkelighed. Det kræver vigtige beslutninger og intents og konstruktivt samarbejde i IMO. Her er jeg sikker på, at Danmark vil gå forrest og bidrage til, at vi får alle med ombord,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.
Andreas Nordseth, der er direktør for Søfartsstyrelsen, peger på, at Danmark som en kvalitetsskibsfartsnation har en stærk interesse i, at IMO er det globale omdrejningspunkt for skibsfartens regulering.
“I den forbindelse er det helt centralt, at IMO arbejder effektivt og har tidssvarende strategier. Det er netop det, Rådet i IMO arbejder for, og derfor er det vigtigt, at Danmark sidder med her, så vi kan påvirke arbejdet.” siger han.
Rådet tæller i alt 40 medlemslande.
-emte