Rapport kritiserer FMI for ikke at magte opgaven
Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelsse magter ikke at løse kerneopgaverne. Det fremgår bl.a. af en ny rapport fra Deloitte bestilt af forsvarsminister Troels Lund Poulsen
En omfattende analyse af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) viser store udfordringer med ressourceforbrug, ineffektive møder og manglende beslutningskraft, hvilket hæmmer deres evne til at udføre kerneopgaver. Konsulentfirmaet Deloitte anbefaler på den baggrund ændringer for de 2.300 medarbejdere, skriver Jyllands-Posten, der har læst rapporten.
FMI kritiseres for forsinkede leveringer af materiel, hvilket betyder, at soldater ofte mangler udstyr. En tidligere rapport viste, at større materielanskaffelser i gennemsnit er 4,5 år forsinkede.
Næstkommanderende i hæren, brigadegeneral Henrik Lyhne, understreger overfor avisen behovet for hurtigere beslutninger og større risikovillighed for at tilpasse sig den aktuelle sikkerhedspolitiske situation.
Deloitte-rapporten identificerer 15 problemområder i FMI, herunder ineffektiv ledelse og for mange opgaver, som ikke understøtter kerneopgaverne.
FMI's ineffektivitet har resulteret i forsinkelser og problemer med materiel, som f.eks. redningsbåde, der ikke kan bruges i dårligt vejr, og forsinkede taktiske radioer.
Rapporten skal nu drøftes politisk for at forbedre FMI's organisation og processer.
Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten af få en kommentar fra Troels Lund Poulsen.
-emte