Ubådsejer har tilstået partering af journalist
Københavns Politi oplyser i en pressemeddelse, at ubådsejer Peter Madsen nu har tilstået, at det var ham, der parterede den svenske journalist Kim Wall ombord på ubåden i Øresund og efterfølgende smed ligdelene overbord. Han nægter sig fortsat skyldig i drab.
Peter Madsen er siden fundet af hovedet af Kim Wall kommet op med en ny forklaring på hendes død. Han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.
Peter Madsen og hans forsvarer anmodede om at blive genafhørt af politiet og det skete den 14. oktober, hvor politiet i forbindelse med afhøringen udvidede sigtelsen til også at omfatte anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder, jf. straffelovens § 225, jf. 216 stk. 3, jf. stk. 1.
Denne sigtelse sker med baggrund i de 14 stiklæssioner, der er tilført Kim Walls i og omkring kønsdelene, oplyser politiet.
Peter Madsen nægter anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab.
Om Peter Madsens nye forklaring om dødsårsagen, siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen, at den "naturligvis (giver) anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter".
Politiet oplyser videre, at sagen nu er blevet forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret med 8 retsdage i marts og april.
Dette sker med baggrund i, at sagen på nuværende tidspunkt er ved at være færdigefterforsket.
"Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet," siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.
Politiet oplyser videre, at der i de sidste 14 dage er gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme og såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner, men "desværre uden resultat".
Kilde: Københavns Politi